Risotto met spek en champignons
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

200g volle arboriorijst (ronde rijst voor risotto) - bio
400g Champignons - bio
300g Gerookt spek - bio
350g Uien - bio
Peterselie - bio
40g fijn geraspte parmezaan - bio
1 blokje kippenbouillon - bio
18,75cl Witte wijn - bio
Boter (niet inbegrepen)
Olijfolie (niet inbegrepen)
Peper, zout (niet inbegrepen)
30-60 minuten

Recept

Pel de ui en hak hem fijn. Hak de peterselie grof. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in vieren. Snij het spek in reepjes.

Los de bouillon op in 500ml kokend water. Meet de hoeveelheid bouillon en wijn af die u nodig hebt (zie ingrediënten).

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en stoof de ui glazig met een snuifje zout.

Doe de rijst erbij en roer 1 minuut tot ook de rijstkorrels glazig worden.

Doe de wijn erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken.

Doe er beetje bij beetje de bouillon bij  en laat de rijst op een
matig vuur garen (15 à 18 min). Roer af en toe.

Bak intussen het spek en de paddenstoelen in een andere pan met wat olijfolie en een snuifje zout. Doe de gehakte peterselie erbij.

Meng alles door de rijst. Werk tot slot de boter en de geraspte parmezaan eronder.

Breng op smaak met peper en dien op.
toegevoegd door Cirkle