Lamskoteletjes met Zuiderse ratatouille
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! ----- Onze recepten-paketten voorzien alle exacte ingrediënten voor het gewenste aantal personen en worden bij u thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten geleverd! Dit recept is beschikbaar voor 2, 4 of 6 personen en kunt u bestellen via www.cirkle.be > Paketten > Recepten-paketten.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1kg lamskoteletten - bio
600g kerstomaten - bio
1 kg aardappelen - bio
20g look - bio
Rozemarijn - bio
Olijfolie (niet inbegrepen)
Peper, zout (niet inbegrepen)
30-60 minuten

Recept

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook ze gaar en zet ze apart.

Snij de tomaten doormidden en druk er zachtjes de pitjes uit. Pel de lookteentjes en snij ze in tweeën.

Doe een scheut olijfolie in een pan en draai het vuur goed hoog.
Bak de koteletten in de hete olie 2 tot 3 minuten aan elke kant mooi bruin. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.

Bak de aardappelen enkele minuten op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Doe de tomaten erbij en breng op smaak met zout en peper. Voeg de lookteentjes en de rozemarijn toe. Besprenkel met wat olijfolie en doe alles in een ovenschotel.

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de koteletten op de groenten en zet de schotel 25 tot 30 à 35 minuten in de oven, al naargelang u het vlees roze of doorbakken wilt.

Dien de koteletjes samen met de ratatouille op.
toegevoegd door Cirkle