Pecan-kaneelbroodjes met koffieglazuur
Deze kaneelbroodjes zijn zeer zacht, plakkerig en heel smaakvol. Een mooie toevoeging aan een zondagse brunch met een kop koffie.

Ingrediƫnten
Voor 16 stuks

200ml volle melk
2 eetlepels honing
1/2 theelepel zout
1 theelepel droge gist
1 theelepel vanillesuiker
50g roomboter
330g bloem
de vulling:
50g roomboter
50g suiker
1 eetlepel kaneel
100g geroosterde pecannoten
het glazuur:
1/2 kopje poedersuiker
2-3 eetlepels espresso
Langer dan 1 uur

Recept

Voor het deeg de melk, zout, honing en vanillesuiker aan de kook brengen. Daarna de boter erin doen en laten afkoelen tot hij handwarm is. De gist toevoegen, bloem en een zeer zacht, soepel deeg van kneden. Afdekken met een doek en 40min laten rijzen op kamertemperatuur.

Voor de vulling de boter heel zacht laten worden. De nootjes fijnmaken en mengen met de suiker en kaneel.

Het gerezen deeg uitrollen tot een flinke, dunne rechthoek. Dun besmeren met de zachte boter, bestrooien met de notenmengsel. De rechthoek oprollen en in stukjes snijden. De broodjes vrij dicht bij elkaar in een beboterde bakblik leggen (geen springvorm, deze gaat onvermijdelijk lekken), afdekken met een doek en weer laten rijzen, dit keer een minuut of 10. Bestrijken met een losgeklopte ei en bakken op 180C ong. 30 minuten.

Als de broodjes afgekoeld zijn, kunnen ze versierd worden met een glazuur: steeds beetjes espresso aan de poedersuiker toevoegen totdat er een vrij dik, stroperig glazuur ontstaat. 

Het liefst nog warm serveren. De broodjes kunnen goed tegen invriezen.
toegevoegd door BGastronome