Italiaanse shortbread
Een heerlijk zandgebakje met frambozenjam en amandelen. Het is snel te maken en blijft zo'n 3-4 dagen lekker in een luchtdichte trommel.

Ingrediƫnten
Voor 15 stuks

170g roomboter
100g suiker
200g bloem
1/4 theelepel amandelaroma
1/4 theelepel zout
100ml frambozenjam
een handjevol geschaafde amandelen
30-60 minuten

Recept

Klop de roomboter met een pollepel op samen met de suiker, amandelaroma en zout. Het hoeft niet helemaal luchtig, als het maar smeuig begint te worden en iets lichter van kleur. Voeg daarna alle bloem toe en kneed snel een zeer zacht, enigszins plakkerig deeg. Doe ongeveer een derde van het deeg in een plastic zakje in de diepvries.

Het resterende deeg met handen in een taartvorm pletten, het moet gelijkmatig verdeeld zijn (dun laagje!) en licht opstaande randjes hebben. Ik gebruik een vierkante vorm met een losse bodem. Het vorm hoeft trouwens niet ingevet te worden.

Breng een laagje jam aan, verkruimel daarboven het deeg uit de diepvries. Besprenkel daarna met amandelvlokjes. Bakken op 180C 40 minuten, totdat het mooi goudenbruin van kleur is. Even laten afkoelen, daarna in stukjes snijden.
toegevoegd door BGastronome