Groninger mosterdsoep
Groningse mosterd is minder scherp dan de Franse variant. Deze mosterdsoep met spekjes en prei is een van de bekende klassiekers uit het noorden van Nederland.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

40g boter
60g bloem
1L hete kippenbouillon
4 el Groningse mosterd
1 prei, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden
100ml volle melk
125g spekjes
fijngeknipte bieslook, als garnering
10-20 minuten

Recept

Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor totdat er een papje ontstaat. De hete kippenbouillon al roerend beetje bij beetje toevoegen tot je een gladde, romige consistentie krijgt. Roer de mosterd erdoor en laat de soep afgedekt 5 minuten koken. Voeg de prei en melk toe en laat nog 5 minuten koken. Bak intussen het spek in een koekenpan zonder vet en laat het vervolgens goed uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep met de uitgebakken spekjes en bieslook.
toegevoegd door PWestbeek