Koffie en walnootcake
Walnoten en koffie gaan heel goed samen, ze zijn een "volwassen" combinatie van smaken, en passen heel goed bij deze zachte, volle cake. Serveren met een kop koffie, natuurlijk.

Ingrediƫnten
Voor 10 personen

150g roomboter
150g lichte basterdsuiker
3 eieren
1 theelepel vanillesuiker
1/4 theelepel zout
100ml espresso
250g bloem
1,5 theelepel bakpoeder
100-150g geroosterde walnoten, grof gehakt
voor het glazuur:
100ml poedersuiker
1-2 eetlepels espresso
30-60 minuten

Recept

De zachte boter mengen met de suikers en zout en opkloppen tot luchtige massa. De eieren een voor een toevoegen, daarna de espresso en alle bloem, gezeefd met de bakpoeder in een keer. Het beslag zal luchtig, maar redelijk dik zijn. De walnoten erdoorheen spatelen.

Voorzichtig overgieten in een bakvorm (ik gebruik een tulband), dat bestreken is met boter en licht bestoven met bloem. Bakken in voorverwarmd oven op 170C, ongeveer 30-40 minuten, totdat de cake mooi van kleur en gaar is.

Als de cake afgekoeld is, kan het versierd worden met een glazuur: poedersuiker mengen met de espresso, steeds beetje bij beetje toevoegen tot de gewenste dikte. Eventueel bestrooien met wat extra walnoten.
toegevoegd door BGastronome