Moules à la normande
Mosselen zijn snel te bereiden en erg veelzijdig. Probeer ze op z’n Frans in dit mooie gerecht!

Ingrediënten
Voor 4 personen

2 kilo mosselen
klontje boter
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden 
150 g gerookte spekreepjes
250 g champignons, in plakjes gesneden
200 ml witte wijn
100 ml room
bosje peterselie, fijngehakt
20-30 minuten

Recept

De mosselen schoonmaken en goed controleren of ze leven. Smelt de boter in een grote pan en bak de sjalotjes en knoflook in 3 minuten zacht. Voeg de spekreepjes toe en laat ze 3 minuten meebakken. Roer de champignons erdoor gedurende 2 minuten. Verhoog het vuur, doe de mosselen in de pan en voeg de witte wijn toe. Leg een deksel op de pan en laat de mosselen 5-8 minuten stomen, maar schud de pan af en toe zodat de mosselen gelijkmatig garen. Roer de room en peterselie op het laatst door de mosselen en serveer met stokbrood of frietjes.
toegevoegd door PWestbeek