Spekrolletjes met geitenkaas en peperkoek
Een zoutzoet lauw aperitiefhapje voor warme winterse gezelligheid of zwoel zomers geblaat! Een stukje peperkoek met warme geitenkaasjes omhuld in krokante spek, en je feestelijke opener van een gezellige avond is alvast verzekerd. Bovendien klaar in een handomdraai, en opgesmuld in een enkele hap. Smakelijk!

Ingrediënten
Voor 10 personen

5 plakjes peperkoek
boter
10 gevulde spekrolletjes met geitenkaas
10 tandenstokers
0-10 minuten

Recept

• Snij de peperkoek in stukjes die net groot genoeg zijn om het spekrolletje met geitenkaas op te prikken.
• Bak de gevulde spekrolletjes met geitenkaas in een pan op een hoog vuur. Laat de boter goed bruin worden alvorens de spekrolletjes erin te leggen. Zo zal je spek snel lekker krokant bakken, zonder dat je geitenkaas al volledig smelt door te lang op het vuur te staan. Als je de spekrolletjes te lang moet laten bakken om krokant te worden, zal de geitenkaas er namelijk uitlopen en is je rolletje niet meer zo smakelijk presenteerbaar.
• Leg een gevuld spekrolletje met geitenkaas op een stukje peperkoek en steek er een tandenstoker door.
• Serveer de peperkoekgeitenkaasspekhapjes mooi geschikt en samen op een schotel, zodat de gasten makkelijk kunnen afnemen en smullen.

Opmerkingen…

Je kunt de gevulde spekrolletjes met geitenkaas op voorhand al krokant bakken in de pan en net voor het serveren even opwarmen in de oven. Zo kun je ook tijdens het aperitieven zolang mogelijk bij je gasten blijven zitten.

Je kunt de spekrolletjes met geitenkaas ook zelf maken! Koop dunne reepjes spek, rol ze op en vul ze met lekkere, verse geitenkaas van bij de kaasboer.

Vaak wordt geitenkaas in recepten vergezeld van honing. De peperkoek vervangt hier de zoete bijsmaak van de honing. Extra honing toevoegen kan, maar hoeft niet. Het is wel een leuk extraatje om het serveerbord mee te versieren...
toegevoegd door Marilisa