Griekse citroenkip met worteltjes
Een bijzondere zomerse stoofgerecht, aangenaam frisse saus past heel goed bij de boterzachte kip en zoete worteltjes. Serveren met aardappelpuree, rijst of gewoon stokbrood.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

3 eetlepels olijfolie
1 kg kippen drumsticks
1 flinke prei, gewassen en fijn gesneden
3-4 citroenen
300ml kippenbouillon
500g jonge worteltjes, schoongemaakt
een bosje verse tijm
zout en peper naar smaak
30-60 minuten

Recept

Breng de kip op smaak met zout en peper, braad hem op hoog vuur aan in een diepe hapjespan, in olijfolie, totdat de kip mooi bruin van buiten is. Als alle kip niet in een keer in de pan past, moet het maar in porties.

Als de kip aangebraden is, de prei en tijm erbij doen en op een klein vuurtje even zacht laten worden. In tussentijd 4-5 dunne reepjes schil van de citroenen afhalen (eerst natuurlijk goed schrobben en er mogen geen witte velletjes aan zitten), deze bij de kip doen. Van de citroenen 130ml sap persen, meestal heb je aan 3 citroenen genoeg.

De bouillon, citroensap en de worteltjes in de pan doen, aan de kook brengen, even omroeren en afgedekt 30 minuten laten sudderen. Als er op het einde nog veel vocht over is, kan het op hoog vuur ingekookt worden. Voor het serveren het liefst een uurtje laten staan, zo hebben de smaken een kans om goed te mengen. Dan weer opwarmen en opdienen, met wat extra verse tijm (gebruik de jonge, zachte blaadjes) en wat peterselie.
toegevoegd door BGastronome