Orchard Fruit Cake
Heerlijke cake met appels en zwarte bessen.

Ingrediënten
Voor 8 personen

225 gram zelfrijzend bakmeel
110 gram ruwe rietsuiker
110 gram fijne kristalsuiker
225 gram boter uit cup, erg koud
5 medium eierdooiers
1 teelepel vanille extract
400 gram appels
200 gram zwarte bessen
30 gram ruwe rietsuiker
1 eierdooioer, gemixt met 1 teelepel water
Langer dan 1 uur

Recept

  1. Doe de meel, kristalsuiker, rietsuiker en boter in een grote schaal en mix het met een mixer tot het eruit ziet als fijne broodkruimels. 
  2. Mix de 5 eierdooiers en de vanille in een kleine kom en voeg het toe aan de grote schaal. Mix het tot het een zacht en kleverig deeg wordt. 
  3. Leg een groot vel vershoudfolie op je werkblad en leg het deeg erop, haal alles uit de grote schaal. 
  4. Pak het in in de vershoudfolie en leg het in de koelkast voor 90 minuten. Hoe kouder het deeg is, hoe makkelijker er mee te werken valt. 
  5. Als je klaar bent je taart te maken, zet je oven op 190 graden Celcius (of stand 5 met gas) en smeer je cakevorm goed in met boter. 
  6. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe deze stukjes in een schaal met de 400 gram zwarte bessen en suiker. 
  7. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in tweeën. 
  8. Druk het kleinste deel van het deeg in de cakevorm, en druk de zijkanten een beetje omhoog als een kommetje. 
  9. Bedek het deeg met meel en voeg het fruit toe. Rol de rest van het deeg uit over het fruit en smeer het mengsel van eierdooier en water erover heen. 
  10. Bak het voor 45-55 minuten, tot het een goudbruine kleur krijgt.
toegevoegd door IronPrisoner