Broodje roerei met zalm
Soms zijn het de eenvoudige dingen die het lekkerst zijn, het zit hem dan in de combinatie van texturen en smaken. In dit geval is het de koude koude gerookte zalm in combinatie met de romige, hete roerei. Het zuurtje van de tomaat is een lekkere frisse toevoeging. Zo'n ontbijt is redelijk snel te maken en zou menige moeder blij kunnen maken op de ochtend van de moederdag.

Ingrediƫnten
Voor 2 stuks

2 plakjes brood, al dan niet geroosterd
2 eieren
3-4 eetlepels volle melk
zout en peper naar smaak 
een flinke klont roomboter
een handvol cherry tomaatjes
een paar plakken gerookte zalm
een beetje gesnipperde bieslook (vers natuurlijk!)
0-10 minuten

Recept

In een klein pannetje met een anti-aanbaklaag de boter smelten op een zachte vuur (niet laten bruinen!). In de tussentijd de eieren met de melk, zout en peper los klutsen in een kommetje of een kopje. In de hete boter doen en op een zachte vuur bakken, al roerende. De truuk voor een romige roerei is het op tijd stoppen met bakken, dat wil zeggen als de ei nog zo een beetje halverwege is. Het gaart nog na en blijft daardoor lekker romig. Als je veel roert, krijg je kleine stukjes ei, als je liever grovere stukken wil, mag je wat voorzichtiger zijn met het roeren. Op het laatste moment de gesnipperde bieslook toevoegen.

De broodjes bestrooien met de tomaatjes, gesneden in stukjes. Daarboven de hete roerei leggen en daarboven een mooie plak zalm. Versieren met een paar snippertjes bieslook en meten opeten. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome