Gevulde tomaten
Nu de tomaten lekker en goedkoop zijn moet je dit zeker eens proberen.

Ingrediƫnten
Voor 6 personen

6 grote tomaten
100 g gerookte spekreepjes
100 g gekookte hamreepjes
250 g champignons in schijfjes
1 eetlepel boter
1 fijngehakte kleine ui
1 dl room
3 eetlepels gehakte peterselie
100 g gemalen gratinkaas
30-60 minuten

Recept

Was de tomaten en snijd er het hoedje af.
Hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken .
Bak de spekreepjes zonder boter en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe de boter in de pan en bak er de ui en de champignons in.
Voeg de ham en het spek toe.
Roer er de room en de peterselie bij.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de tomaten met dit mengsel.
Beboter een vuurvaste schotel en schik er de gevulde tomaten in.
Zet gedurende 10 minuten in de oven op 225 graden.
Strooi er dan de geraspte kaas over en laat nog 5 minuten gratineren.
Dien onmiddellijk op.
toegevoegd door Chris