Zachte pitabroodjes met kaas
Nou ja, een alternatief voor de pitabroodjes, want dit recept wordt toch op een andere wijze gemaakt. De broodjes zijn heerlijk zacht, het feit dat er kaas aan toegevoegd is, zorgt ervoor dat ze ook zo zonder vulling lekker zijn. Maar voel je vrij om ze met wat geroosterde vlees of shoarma te vullen, of als alternatief met baba ganoush of worteltjessalade met rozijnen (om te smullen!).

Ingrediƫnten
Voor 10 stuks

150ml warm water
snuf zout
1 theelepel droge gist
1 theelepel suiker
1 eetlepel olie
50ml slagroom
300g bloem
handjevol geraspte kaas
Langer dan 1 uur

Recept

De suiker, zout en gist in het lauwarme water oplossen. De olie en slagroom toevoegen, daarna alle bloem in een keer en kneden tot er glad en zeer zacht deeg ontstaat. Het hoort nog wat plakkerig te zijn voor de handen, maar al wel mooi los komen van de kom. Nu de kaas toevoegen en voor het laatst kneden. Het deeg afdekken met een schoon theedoek en 45minuten laten rijzen.

Als het deeg goed gerezen is, het nogmaals lichtjes kneden en in 10 stukjes verdelen. Elk stuk pletten tot een rond broodje, ongeveer zo dik als je pink. Ze zullen waarschijnlijk niet perfect rond zijn, maar dat is natuurlijk juist hun charme.

De broodjes op een bakplaat leggen (bekleden met bakpapier), goed bestrijken met wat warm water en 10 minuten laten rijzen. Bakken in voorverwarmd oven (220C) ongeveer 10-15 minuten. De broodjes zullen wat bleek blijven, dat is ook de bedoeling.Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome