Aardappelpannekoekjes met erwtjes
Dit is een mooie manier om het restje van aardappelpuree op te maken. Ik vind ze zo lekker dat ik wel eens met opzet extra puree maak. Het is een vegetarisch gerecht, maar mijn vleeseters thuis missen het vlees voor een verandering niet. Als je de pannenkoekjes klein maakt, kunnen ze ook als een smaakvol voorafje geserveerd worden.

Ingrediƫnten
Voor 12 stuks

400g koude aardappelpuree (mag best wat boter, room of melk bevatten, als het maar lekker stevig is)
300g gare doperwtjes (niet uit blik)
1 flinke ui
olie om in te bakken
1 eetlepel milde kerriepoeder
1 grote ei
3 volle eetlepels bloem
zout en peper
zure room om mee te serveren
30-60 minuten

Recept

De ui schillen en fijn snipperen. Mooi gouden bruin bakken in een beetje olie, tegen het einde de kerriepoeder toevoegen en even meebakken. Dit gaart de kruiden en maakt de smaak soepeler. 

De gebakken ui met de gekruide olie aan de aardappelpuree toevoegen. De erwtjes, ei, zout-peper en bloem toevoegen. Het is een beetje inschatten met zout: als de puree en erwtjes al op smaak gebracht zijn, is er maar weinig nodig. Het geheel met een lepel kneden tot een enigszins samenhangend geheel. Het zal heel plakkerig blijven, geen bloem meer toevoegen!

Uit het deeg 12 platte koekjes vormen, ong. 1,5-2 cm dik. Het helpt om de handen met de bloem te bestuiven en ook het werk oppervlak.

De pannenkoekjes in een dun laagje olie bakken, op een zacht vuurtje, regelmatig keren tot ze heet zijn en mooi bruin.

Serveren met wat zure room en eventueel een eenvoudige groene salade. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome