Cranberry-pistache cantuccini met vin santo en kaneelijs
Bij deze cranberry-pistache cantuccini mag de vin santo natuurlijk niet ontbreken! Serveer er voor de frisheid een lekker bolletje kaneelijs bij. Buon appetito!

Ingrediënten
Voor 4 personen

250 gram bloem
1 afgestreken tl bakpoeder
175 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
snufje zout
25 gram roomboter
2 eieren
75 gram gedroogde cranberry
60 gram pistachenootjes (ongezouten), grofgehakt 
Langer dan 1 uur

Recept

Kerstmenu Vis
Mezzelune met gerookte zalm en garnalen
Schelvisfilet met citroensaus & gegratineerde groenten
Cranberry-pistache cantuccini met vin santo en kaneelijs

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout goed door elkaar.

Maak
een kuiltje in het midden, doe daar de boter in kleine blokjes in en breek er de eieren in.  Mix het voorzichtig met een mixer met deeghaken en vervolgens met je handen tot een glad deeg. Kneed er als laatste de cranberries en pistachenootjes doorheen.

Deel
het deeg in tweeën en vorm er twee ‘worsten’ van. Wikkel in vershoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm
ondertussen de oven voor op 160° C. (heteluchtoven)

Leg
het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif ze in in de oven en haal ze er na 30 minuten uit. De worsten zijn nog niet helemaal doorbakken, maar mogen ook niet te slap zijn, want straks moeten de koekjes ervan gesneden worden. Laat vervolgens even afkoelen (oven aan laten staan).

Snijd
de ‘worsten’ nu voorzichtig in schuine plakken. Leg deze weer op de bakplaat en bak de cantucci in ongeveer 8 tot 10 minuten goudbruin. 
toegevoegd door zitizitoni