Bangers & Mash
Op en top ‘comfort food’! De aardappelpuree krijgt een pittig accent dankzij de grove mosterd. Zo lekker bij de zoete gestoofde rode uien! Maak dit gerecht met je lievelings worst en die kan ook best vegetarisch zijn!

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor de uien:
2 el olijfolie
4 grote rode uien, gehalveerd en in plakjes gesneden
zout en peper
2 el balsamico-azijn
2 el water
2 tl suiker
Voor de aardappel-mosterdpuree:
1 kilo kruimige aardappels
200 ml volle melk
40 g boter
2 el grove mosterd
zout en peper
Voor de braadworsten:
1 el olijfolie
klontje boter
4 braadworsten
20-30 minuten

Recept

Maak eerst de gestoofde uien. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien met een beetje zout en peper op een laag vuur in 10 minuten. 

Schil ondertussen de aardappels, snij ze in stukken en breng ze aan de kook in een pan met gezouten water. Laat de aardappels 15-20 minuten koken, of tot ze goed gaar zijn.

Roer de azijn, water en suiker door de uien, zet het vuur iets hoger en laat ze nog 12 minuten bakken.

Dep de worstjes goed droog met keukenpapier, verhit de olijfolie en boter in een koekenpan en bak de worstjes rondom bruin en gaar in 12-15 minuten.

Vlak voor het eind van de kooktijd, verwarm je de melk en de boter voor de aardappelpuree in een klein pannetje. Giet de aardappels af, voeg de warme melk en boter, de mosterd en zout en peper toe. 

Maak een mooie puree met een stamper en verdeel die over de borden. Verdeel daarna de gestoofde uien over de puree en leg de worst daarbovenop.
toegevoegd door PWestbeek