Lasagne met zalm
Een makkelijk recept voor abnormaal heerlijke lasagne.

Ingrediƫnten
Voor 5 personen

400 gram zalm (vers of uit blik)
1 bakje ricota
250 ml sour cream
1 theelepel dille
12 lasagnebladen
250 gram geraspte kaas
20-30 minuten

Recept


Voorbereiding:
  • Snijd de zalm fijn in hele kleine stukjes met een scherp mes.Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereiding
  1. Kook de lasagnebladen gaar volgens de instructies op de verpakking. Omdat de lasagne saus vrij weinig vocht bevat kun je de lasagnebladen niet in de oven laten garen.
  2. Mix ondertussen de ricotakaas met de sour cream en de dille tot een gladde mix. 
  3. Proef hem af en voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Vet een kleine ovenschaal in en begin met het lagen van de lasagne. 
  5. Als eerste een laag pasta, dan het ricotamengsel en dan een laagje zalm. Herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus. 
  6. Strooi hierover de kaas.
  7. Plaats de lasagne in het midden van de oven en bak hem in 20-25 minuten af of tot de kaas goudbruin gesmolten is.
toegevoegd door Dark-Nut