Driedubbele Chocoladetaart
Deze chocoladetaart is geweldig, groot en HEERLIJK. Je moet het echt proberen. Als je van chocolade houdt tenminste.

Ingrediënten
Voor 6 personen

50 g cacao
175 g zelfrijzend bakmeel
1½ theelepel bakpoeder
150 g fijne tafelsuiker
150 ml zonnebloemolie
3 eieren
4 eetlepels chocolade-hazelnootpasta
450 ml slagroom
witte-chocoladekrullen
een beetje gezeefde cacao
Langer dan 1 uur

Recept

Extra benodigdheden:
  • taartvorm (Ø 18 cm)
  • bakpapier
  • aluminiumfolie
  • slow cooker


  1. Bekleed de bodem en wand van een diep taartblik van 18 cm doorsnee met bakpapier - gebruik voor dit recept geen springvorm. Doe de cacao in een kommetje en meng geleidelijk met 6 eetlepels kokend water tot een glad papje. Laat afkoelen.
  2. Meng het bakmeel in een kom met het bakpoeder en de suiker. Klop de olie met de eieren en voeg toe aan de droge ingrediënten. Schep er het cacaopapje bij en meng tot een glad geheel.
  3. Giet het taartbeslag in het taartblik. Strijk de bovenkant glad met een mes en dek het blik dan losjes af met aluminiumfolie. Zet het taartblik op een ondersteboven gekeerde schotel in de pan van de slow cooker. Giet zoveel kokend water in de pan dat het tot halverwege de zijkant van het blik reikt. Leg het deksel op de slow cooker en kook 2 tot 2½ uur op 'hoog', of tot de taart mooi gerezen is, de bovenkant droog is en een in het midden gestoken vleespen er droog uit komt.
  4. Til het taartblik met ovenwanten aan voorzichtig uit de slow cooker. Stort de taart uit het blik over op een draadrooster. Trek er het bakpapier af en laat de taart afkoelen.
  5. Snijd de taart vlak voor het serveren horizontaal in drie lagen. Leg de onderste laag op een dienschaal. Smeer er de helft van de chocolade-hazelnootpasta over. Klop de slagroom net stevig. Smeer wat slagroom over de chocoladepasta en strijk hem glad met een mes. Leg er een tweede laag taart op. Smeer ook daar weer chocoladepasta en room op. Leg er de laatste laag taart op en smeer de rest van de room over de bovenkant en zijkant van de taart. Strooi er witte-chocoladekrullen over en bestuif de chocoladetaart met wat cacao.
toegevoegd door Dark-Nut