Chocoladepotjes
Je maakt een simpel beslagje, bakt het en het resultaat is een dessertpotje met een laagje cake en een laagje custard eronder. Een toef slagroom erop - good to go!

Ingrediƫnten
Voor 6 personen

3 eieren
60g roomboter
200g suiker
40g cacaopoeder
30g bloem
300ml koude koffie
80ml melk
snuf zout
vanille
opgeklopte slagroom om mee te serveren
30-60 minuten

Recept

De eidooiers samen met de helft van de suiker, gesmolten boter, zout en vanille opkloppen tot een zeer lichte romige massa. Daarna het geheel aanlengen met een heel klein scheut koffie, alle bloem en gezeefde cacaopoeder (deze wil nog wel eens klonteren) in een keer toevoegen en een luchtig beslag maken. Nu kan de rest van de koffie en melk erbij, het beslag zal erg dun zijn, dat is normaal.

In een schoon en droog kom de eiwitten met de resterende suiker opkloppen tot ze mooi stijf en glanzend zijn. Eerst een derde van de de eiwitten door het beslag roeren, daarna voorzichtig de rest erin vouwen. Het geheel zal luchtig zijn en best smaakvol, een soort van chocolade egg-nog. 

Verdeel het beslag over 6 kopjes (koffiekopjes of dessertschaaltjes), zet ze in een diepe ovenschaal (het liefst op een dun keukendoekje, dan schuiven ze niet zo). Vul de schaal met heet (niet kokend) water tot het water ongeveer de helft van de kopjes bereikt en zet de schaal in de oven, op 180C, een minuut of 35. Daarna de kopjes uit de schaal nemen en even laten afkoelen. Het dessert moet minstens drie uur in de koelkast opstijven, het liefst overnacht.  

Serveren met opgeklopte slagroom en eventueel wat chocoladekoffieboontjes. 
toegevoegd door BGastronome