Gestoofd tam konijn
Zacht en mals vlees van het konijn wordt gestoofd met witte wijn, kruiden, sjalotten en spekjes.

Ingrediƫnten
Voor 6 personen

1 tam konijn
1 ui
1/2 citroen
500ml witte wijn
2 tenen knoflook
2 kleine takjes rozemarijn
5 korrels piment
2 theelepels zout
1 eetlepel suiker
100 g gerookte spek (in blokjes)
250 g sjalot
4 takjes verse tijm
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
Langer dan 1 uur

Recept

Het konijn de avond voor de maaltijd in stukken snijden en in een diepe glazen of plastic schaal schikken. 

Voor de marinade de ui en knoflook schillen en in grote stukken snijden, samen met citroen, wijn, kruiden (twee takjes tijm overhouden), zout en suiker aan de kook brengen. Laten afkoelen en daarna de marinade over het konijn gieten. Afdekken en een nacht in de koelkast laten staan.

De volgende dag in een flinke stoofpot (het liefst eentje van gietijzer) de spekjes aanbraden, daarna de geschilde sjalotjes glazig en gouden bruin laten worden. Uit de pan halen. In de overgebleven vet het konijn aanbraden (eerst uit de marinade halen en afdrogen).

De overgebleven marinade nogmaals aan de kook brengen, daarna zeven en het vocht bij het aangebraden konijn doen. Ook de spekjes en sjalotjes toevoegen, samen met de 2 takjes tijm die over zijn. Op een zacht vuurtje  laten stoven of laten braden op 180C, het zal ongeveer 45-60 minuten duren voordat het konijn helemaal zacht is en het vlees van het bot valt. 

Zo'n tien minuten voor het eind, de bloem en boter door elkaar mengen en aan het stoofpotje toevoegen. Het lost vrij gemakkelijk op, maar moet wel even doorkoken, anders kun je de rauwe bloem proeven. 

Serveren met aardappelpuree en groente.
toegevoegd door BGastronome