Ratatouille
Een heerlijk groentengerecht uit Nice. Serveer als bijgerecht of met brood.

Ingrediënten
Voor 4 personen

5 el olijfolie
2 fijngesneden uien
4 teentjes knoflook, fijngesneden
takje thijm
takje rozemarijn
3 laurierblaadjes
500g tomaten, zonder vruchtvlees, fijngesneden
zout en peper, naar smaak
2 rode paprika’s schoongemaakt en in blokjes gesneden
2 courgettes, in blokjes gesneden
2 aubergines, in blokjes gesneden
fijngesneden peterselie en olijfolie, om te serveren
30-60 minuten

Recept

Verhit 2 el van de olijfolie in een grote pan. Laat de uien, knoflook en kruiden 4 minuten zachtjes zweten. Voeg de tomaten toe met een beetje zout en peper. Laat ze op een zacht vuur 20 minuten koken, maar roer af en toe. Verhit in een koekenpan, 1 el van de olijfolie en de paprika met een beetje zout en peper in 5 minuten zachtjes bakken. Doe de paprika daarna in een grote kom, voeg nog 1 el olijfolie aan de pan toe en bak de courgettes op dezelfde manier. Doe deze in de kom met de paprika. Herhaal deze stap met de aubergines. Voeg daarna alle groenten in de kom bij de tomaten. Roer alles voorzichtig, leg een deksel op de pan en laat de ratatouille 15 minuten sudderen. Proef en bepaal of er nog meer zout en peper bij moer. Garneer met de peterselie en serveer met goede olijfolie.
toegevoegd door PWestbeek