Bannoffee pie
Banana and toffee, een beroemde combinatie van dulce de leche, bananen, room en een knapperige koekjeskorst. Het is enigszins bewerkelijk, maar het grootste deel van het recept is goed van te voren te bereiden. Dan is het een snel en lekker dessert.

Ingrediƫnten
Voor 6 personen

1 blik gezoete gecondenseerde melk
50g chocolade
150g digestive biscuits
70g roomboter
1 eetlepel suiker
2-3 flinke bananen
250ml slagroom, goed gekoeld
1-2 eetlepels poedersuiker
een paar drupjes vanille
een beetje cacaopoeder
Langer dan 2 uur

Recept

De gecondenseerde melk moet ongeveer 1,5 tot 2,5 uur (afhankelijk van hoe donker je je karamel wil hebben) in een pannetje met water op zacht vuurtje koken. Dat is op zich een makkie, je moet alleen opletten dat het water niet opraakt. Het blikje volledig laten afkoelen. Nog een leuk detail: als je de gekookte melk ongeopend een paar weken laat staan, vormen er zich suikerkristalen in de dulce de leche, wat erg lekker is in dit toetje.

Voor het korst de biscuits verkruimelen en mengen met gesmolten boter en suiker. Een vorm bekleden met huishoudfolie en de kruimels goed tegen de vorm aandrukken. Een laagje gesmolten chocolade aanbrengen en goed laten opstijven in de koelkast. Deze eerste twee stappen kunnen een paar dagen van tevoren gedaan worden.

En nu het toetje afmaken, wat best snel gaat: in de koekjeskorst een flinke laag dulce de leche doen, daarop in flinke stukken bananen en daarop slagroom, opgeklopt met poedersuiker en vanille. Bestrooien met een beetje cacaopoeder en serveren met koffie met een scheut donkere rum. Eet smakelijk!
toegevoegd door BGastronome