Griekse balletjes met tzatziki
Deze fijngekruide Griekse balletjes zijn erg lekker in een pitabroodje met sla, tomaat en tzatziki.

Ingrediënten
Voor 4 personen

Voor de balletjes:
400g halfom gehakt
2 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde munt
½ tl gemalen kaneel
1 tl uienpoeder
2 el paneermeel
1 ei, geklutsts
1 el olijfolieklontje boter
Voor de tzatziki:
½ komkommer
2 teentjes knoflook, geraspt
250ml Griekse yoghurt
1 el verse dille
1 el verse munt
zout
30-60 minuten

Recept

Meng alle ingredienten in een kom en rol 12 balletjes van het mengsel. Leg de balletjes op een bord en laat ze een half uurtje in de koelkast opstijven. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar in ongeveer 15 minuten. Serveer in een pitabroodje met tzatziki of als borrelhapje met partjes citroen.Voor de tzatziki: Rasp de komkommer in een vergiet en laat deze goed uitlekken. Meng de uitgelekte komkommer met de rest van de ingrediënten en serveer.
toegevoegd door PWestbeek