Yoghurtijs met blauwe bessen
Een heerlijk ijsje dat ruikt en smaakt naar zomer. Het ijs is zacht-romig, precies zoet genoeg en je proeft de blauwe bessen. Ik maak er ijsjes aan een stokje van, maar het is ook prima als schepijs.

Ingrediƫnten
Voor 6 stuks

400ml griekse yoghurt 10%
100g suiker
200g verse of diepvries blauwe bessen
10-20 minuten

Recept

Was de bessen en doe ze in een pannetje samen met de suiker. Doe een lepeltje water bij of kneus een paar bessen zodat er wat vocht vrij komt. Al roerende op een zacht vuurtje aan de kook brengen. Laat de bessen barsten en zacht worden en de suiker smelten. Van het vuur halen en door een zeef halen. Je kunt het natuurlijk ook pureeren en dus ook de velletjes gebruiken, maar dan zal de structuur van het ijs iets korreliger maken. 

Als de puree afgekoeld is, meng het met de yoghurt en vries het in de ijsmachine. Stoppen als het nog aan de zachte kant is, als je er lolly's van gaat maken. Met een lepel in de vormen drukken, even kloppen met elk vormpje zodat de luchtbellen kunnen ontsnappen en in de vriezer zetten. Over een uur of 2 (afhankelijk van hoe goed de vriezer koelt) heb je heerlijke ijsjes.
toegevoegd door BGastronome