Zalm 'en papillote'
In feite, betekent en papillote ‘in papier’. De vis wordt als het ware in zijn eigen vocht gestoomd. Hierdoor blijven alle belangrijke voedingsstoffen en heerlijke smaken bewaard. Serveer met aardappelpuree of tagliatelle. Omdat dit gerecht zo feestelijk oogt, is het ook zeer geschikt voor een etentje. In dat geval moet je niet vergeten om er een romige, volle chardonnay bij te schenken!

Ingrediënten
Voor 4 personen

olijfolie
1 courgette, in niet al te dunne plakjes gesneden
4 zalmfilets
fleur de sel
versgemalen peper
8 dunne plakjes citroen
4 takjes rozemarijn
16 kerstomaatjes (het liefst per 4 aan een trosje)
20-30 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg vier vierkante vellen bakpapier (40x40) op je werkvlak en kwast het midden van elk vel in met een beetje olijfolie.

Verdeel de plakjes courgette in het midden van elk vel en breng ze op smaak met een beetje zout en peper. Dep de zalmfilets goed droog met keukenpapier, leg ze op de courgettes en breng die op dezelfde manier op smaak. Leg twee plakjes citroen en een takje rozemarijn op elke zalmfilet en vier tomaatjes ernaast.

Breng twee tegenover elkaar liggende zijden van het bakpapier naar elkaar toe en vouw ze drie keer om. Vouw dan de overige twee zijden goed dicht. Laat een beetje ruimte over zodat de vis goed kan stomen.

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 12 minuten. Haal ze uit de oven, leg elk pakketje op een bord en laat ze heel even staan. Knip ze dan voorzichtig open met een schaar, maar pas op voor de hete stoom! Heerlijk met aardappelpuree of tagliatelle.
toegevoegd door PWestbeek