Geroosterde nectarines
Dit recept is eenvoud zelve, maar op dit moment is dit mijn favoriete ontbijt en toetje in een. De nectarines hebben structuur van goede gepocheerde peren, ze ruiken verrukkelijk en dan de zoete plakkerige siroop op de volle yoghurt... Het idee was om dit gerecht met geroosterde amandelen te serveren, maar toen bedacht ik me dat ik nog amandelbrood koekjes van Jules Destroper had en ja, ze zorgde voor de broodnodige crunch.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

3 nectarines, net niet rijp
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel honing
1/2 theelepel kaneel
1 steranijs
om te serveren:
200ml 10% griekse yoghurt
gehakte geroosterde amandelen of een knapperig koekje 
10-20 minuten

Recept

De boter smelten samen met de honing, kaneel toevoegen. De nectarines door de helft doen en het steentje verwijderen. De fruit royaal met de boter en honing besmeren, in een ovenschaal doen en de steranijs (al dan niet gekneusd) toevoegen. Roosteren op 200C 10-15 minuten. De fruit moet zijn sap los laten, maar nog steeds redelijk vorm behouden. Laten afkoelen tot kamertemperatuur.

In plaats van nectarines kunnen ook pruimen of perziken gebruikt worden. En het gerecht heeft echt de romige yoghurt nodig, dus liever geen 0% gebruiken. Dan maar ergens anders op bezuinigen, als het moet.
toegevoegd door BGastronome