Filet americain met zongedroogde tomaten
In Belgie noemt men het prepare, geloof ik en wordt het met friet geserveerd. In Nederland zie je filet americain het vaakst op een broodje. Ik eet het dan ook het liefst met een vers broodje met een knapperig korst. En wat verse tomaat en sla erbij.

Ingrediƫnten
Voor 2 personen

150g biefstuk
2 eetlepels mayonaise
zout naar smaak
versgemalen peper
1 eetlepel gehakte sjalot
1 eetlepel gehakte kappertjes
1 theelepel grove mosterd
een paar druppels Worcestersaus
een snufje gerookte paprikapoeder
3 zongedroogde tomaten, fijn gehakt
0-10 minuten

Recept

Het biefstuk malen in een gehaktmolen of in een food processor. De laatste geeft een wat iets kleveriger mengsel, wat mij betreft is een gehaktmolen een beter alternatief. Daarna mengen met de rest van de ingredienten, eventueel de hoeveelheden naar smaak aanpassen. Ik laat de filet americain graag een half uur in de koelkast staan, naar mijn idee komt de smaak dan beter tot zijn recht. De prijs is echter dat de kleur veel grauwer wordt, maar dat vind ik niet erg.

Omdat het om een rauw vleesbereiding gaat is het belangrijk om alle gereedschap dat gebruikt wordt goed schoon te maken en filet americain zelf niet langer dan 24 uur te bewaren. Maar het liefst vers opeten.
toegevoegd door BGastronome