Linguine met garnalen, room en citroen
Een zomers pastagerecht. Heerlijk met een goed gekoelde sauvignon blanc.

Ingrediënten
Voor 4 personen

500 g linguine
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
600g roze garnalen
versgemalen peper
250g kerstomataatjes, doormidden gesneden
sap van ½ citroen
40ml slagroom
bosje dille, fijngesneden
bosje basilicum, 
citroenpartjes voor erbij
10-20 minuten

Recept

Kook de linguine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en laat de knoflook een paar minuten zachtjes zweten. Voeg de garnalen toe en bak deze een paar minuten. Voeg de tomaten en citroensap toe en nog een paar minuten laten koken. Roer de room en de kruiden erdoor. Giet de linguine af en roer deze door de saus. Serveer met een partje citroen.
toegevoegd door PWestbeek