Duitse worst-kaas salade
Deze salade is op zijn best als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan, dan komen de smaken tot hun recht. Hij wordt traditioneel geserveerd met een zachte pretzel, maar een stuk roggebrood of zuurdesembrood doen het ook goed. Ik vind dit een stevige hap, een maaltijd op zich, maar deze salade kan ook goed een deel van een saladebuffet uitmaken.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

150g worst 
150 jonge kaas
80g augurk
1 rode ui
3 eetlepels wittewijnazijn
1-2 eetlepels suiker
1 theelepel moster
2-3 eetlepels olie
versgemalen zwarte peper
verse bieslook en peterselie, gehakt
10-20 minuten

Recept

De worst, kaas en augurk in dunne slierten snijden. Ik vind het het lekkers om verschillende soorten worst te gebruiken en als kaas doet jonge Gouda het goed. De ui schillen, in dunne ringen snijden, in een vergiet doen en met kokend water even afspoelen. Daarna goed laten uitlekken en afkoelen. Zo wordt de ui minder scherp en overheersend.

Alle ingredienten voor de dressing mengen: azijn, suiker, mosterd, peper en olie. Ik voeg geen zout toe, maar het is belangrijk om deze salade te proeven en aan te passen aan eigen smaak. De dressing over de salade gieten, goed mengen en minstens 2 uur in de koelkast laten staan. 

Voor het serveren met bieslook en peterselie bestrooien.
toegevoegd door BGastronome