Vegetarische tajine
Een super lekker gemakkelijk en gezond gerecht. Als ik het maak voor ons gezin vries ik de restjes in, ook na het invriezen smaakt het nog steeds even lekker. Ik maak er nog een pikant sausje bij voor de vi

Ingrediënten
Voor 12 personen

3 dikke ajuinen
100 gr verse gember
5 teentjes look
1 witte kool
2,5 kg ongeschilde aardappelen
1 kg wortelen
600 gr kikkererwten uit blik
1 bloemkool
2 courgetten
1 blik babymais
2 groetenbouillonblokjes
Zout
een halve tl Cayennepeper
1 tl Currypoeder
1 zakje tajinekruiden
een half potje ajuinschilfers (kruidenpotje)
1 tl curcuma
voor de pikante pasta:
een half pakje paneermeel
het sap van 1 citroen
1 pakje tajinekruiden
1/2 tl currypoeder, curcuma en cayennepeper
olijfolie
zout
andere helft van het potje ajuinschilfers
Langer dan 1 uur

Recept

Neem een hele grote kookpot of twee kleinere als je geen grote hebt.
Kuis en was alle groeten en aardappelen. De groenten mogen grof gesneden worden. Alleen de look en de gember mogen fijn gesneden.

Verhit de kookpot en voeg wat olijfolie toe. Fruit de ajuinen, de look en later ook de gember. Voeg de twee bouillonblokjes toe en wat water. De groenten moeten straks niet helemaal onder water staan.
Voeg dan al de andere ingrediënten toe naargelang hun gaartijd. Eerst de aardappelen dan de witte kool, later de wortelen de kikkererwten en de bloemkoolroosjes. Als laatste voeg ik de courgetteblokjes en de in stukjes gesneden babymaïs toe.
Voeg nu alle kruiden toe en roer goed om. Indien je het minder pikant wil voeg je minder cayennepeper toe, ben je zot van gember gebruik je meer.
Laat alles rustig een uurtje pruttelen. Heb je je groetjes liever beetgaar geef je ze een kortere kooktijd. Ik serveer mijn tajine met couscous. Voor diegenen die toch graag een stukje vlees lusten, kip past goed maar ook een stukje witte vis.
De pasta is voor de liefhebbers van pikant, extra kruiden en een vleugje zuur.

Voor de pikante pasta: Voeg alles samen, behalve de olijfolie. Als alles goed gemengd is voeg je zoveel olijfolie toe tot je een dikke pasta krijgt.
toegevoegd door leen