Cotes de porc à la moutarde
Varkenskarbonades met een romig sausje van slagroom, mosterd en klein gesneden augurkjes. Tip: Haal de varkenskarbonades 15-20 minuten van tevoren uit de koelkast. Vlees op kamertemperatuur gaart beter en blijft malser. Het is ook belangrijk om het vlees goed droog te deppen met keukenpapier. Zo wordt het bij het bakken mooi bruin.

Ingrediënten
Voor 2 personen

1 klontje boter
1 el olijfolie
2 varkenskarbonade (à 150 g)
1 sjalotje, fijngesnipperd
zout en peper
100 ml droge witte wijn
80 ml slagroom
2 el verse dragon
1 el grove mosterd
4 kleine augurkjes, in kleine blokjes gesneden
30-60 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 120°C. Breng de varkenskarbonades aan beide kanten op smaak met zout en peper. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de karbonades 6 minuten aan één kant. Voeg de sjalotjes toe en keer de karbonades om. Geef ze nog 6 minuten aan de andere kant. Haal de karbonades uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en hou ze warm in de oven. Deglaceer de pan met de wijn en roer dan de rest van de ingrediënten erdoor om een mooi sausje te maken. Laat dit een minuutje bubbelen en doe de karbonades (met alle vleessappen) terug in de pan. Geef ze aan elke kant nog een halve minuut en serveer met de saus.
toegevoegd door PWestbeek