Lamsfilet met krokant kruidenkorstje
echt een gerecht voor pasen.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

4 lamsfilet
4 el honing
4 el antigua mosterd
4 teentjes knoflook
 400 gr broodkruim
1 tl hazelnootolie
3 el boter, zacht
3 takjes peterselie
3 takjes tijm
3 takjes bieslook
30 g boter
peper , zout
1 ui, gesnipperd
3 takjes tijm
0.5 l runderbouillon
200 g courgette, in plakjes, gehalveerd
200 g cherrytomaatjes, in halfjes
200 g bosui, in stukjes van 2 cm
2 el olijfolie
20-30 minuten

Recept

Verwarm de oven voor op 200 graden.bestrooi het vlees met peper en zout.
Maak een korst door in de blender de honing, mosterd, knoflook, broodkruim, hazelnootolie en boter te mengen.

Dit wordt een soort pasta. Leg de pasta een uur in de koeling om deze te laten harden.
Bak de lamsfilet alvast een minuut aan in een klontje roomboter.

Besmeer de lamsfilet met een dikke laag van de pasta.
Leg daarna de lamsfilet in een beboterde ovenschaal.
Doe daarna de lamsfilets ongeveer 10-12 minuten in de oven, zodat ze een mooi krokant korstje krijgen

Maak de saus door een uitje te fruiten in een pan en de overige ingrediƫnten in de pan toe te voegen.
Laat de saus inkoken en roer deze ondertussen goed.

Roerbak de groenten met 2 el olijfolie.
Serveer de groenten bij de lamsfilet en serveer de saus over lamsfilet


Wijntip: Valpolicella Ripasso Classico Superiore.
toegevoegd door reusje