Fou yong kai
De take-out klassieker in thuis uitvoering. Een omelet met kip, garnalen, groente in een dikke zoete tomatensaus. De bereiding gaat redelijk snel, zeker als je voorgesneden groentemengsel gebruikt.

Ingrediƫnten
Voor 4 personen

6 eieren
2 eetlepels olie
200g kipfilet
200g garnalen
300g groentemengsel (prei, tauge, wortel of paprika, lenteui, witte kool, in willekeurige combinatie of een van de groente, eigenlijk naar eigen wens)
zout en peperVoor de saus:
300ml water
2 eetlepels tomatenpuree
4 eetlepels suiker
3 eetlepels rijstazijn
hete pepervlokken naar wens
1 eetlepel maizena
30-60 minuten

Recept

De kip in stukjes snijden, bestrooien met zout en peper en licht aanbakken in olie. De groente toevoegen, blijven roerbakken. Als de groente nog steeds erg knapperig is, de geklutste met zout en peper eieren toevoegen, ze licht laten stollen en dan pas de gare garnalen erin vouwen. Als je rauwe garnalen gebruikt, doe ze dan samen met de groente in de pan. De omelet laten gaar worden.

Voor de saus in een pannetje alle ingredienten behalve maizena met een garde roeren, aan de kook brengen. De maizena in een kopje met een paar eetlepels koud water mengen en, al roerende in een dun straaltje aan de saus toevoegen. Zachtjes laten koken totdat de saus lekker dik is.

De omelet met saus en gekookte witte (of zilvervlies) rijst serveren.
toegevoegd door BGastronome