Kalfssucade met truffelrisotto
Een luxe gerecht perfect om je geliefde mee te verrassen. Vergeet de Merlot niet!

Ingrediënten
Voor 2 personen

2 klontjes boter
2  tl olijfolie
lap kalfssucade van 350g (doormidden gesneden)
200 ml rode wijn
900 ml runderbouillon
zout en peper
laurierblad
160g arboriorijst
2 tl truffeltapenade
handvol rucola
Langer dan 2 uur

Recept

Smelt 1 klontje boter met 1 tl olie en bak de kalfssucade aan beide kanten goudbruin. Voeg de wijn, 200 ml van de bouillon, zout, peper en laurierblad toe en doe een deksel op de pan. Stoof het vlees 2-3 uur. Verhit de rest van de boter en olie en roer de risotto toe erdoor. Zet het vuur iets hoger en begin met het toevoegen van de rest van de bouillon, beetje bij beetje en blijf goed roeren. Ga door met het toevoegen van bouillon en steeds roeren gedurende ongeveer 15-20, of totdat de rijst ‘al dente’ is. Roer de tapenade door de rijst, leg het deksel op de pan en laat 1 minuut staan. Verdeel de risotto over twee borden, doe de helft van de rucola op het midden van het bord en leg de kalfssucade op de rucola. Serveer met een mooie Merlot.
toegevoegd door PWestbeek