Winterpeensalade met rozijnen
0-10 minuten
Zoekt u ook wel eens de keuken af voor een lekkere en voedzame tussendoortje, het liefst eentje die geen moeite kost? Deze salade kan een oplossing zijn, voor mij is het de laatste tijd zeker het tussendoortje van de maand. Het is zoet, met een warme pittige noot van mosterd, vullend en ook nog eens heel verantwoord. Het blijft goed op smaak zo'n drie dagen in de koelkast, de rozijnen zuigen de dressing en sappen op en worden lekker dik en vol. Ik maak dus een flinke hoeveelheid en heb dan altijd een portie paraat. Natuurlijk kan deze salade ook als een heerlijk bijgerecht dienen.
Ingrediënten
voor 4 personen

2 flinke winterpenen
handjevol rozijnen
handjevol zonnebloempitjes
1 eetlepel honing
1 flinke eetlepel scherpe grove mosterd
1-2 eetlepels citroensap
3 eetlepels olie, ik gebruik walnotenolie 
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.