Torta della Nonna (Grootmoeders taart)
Langer dan 1 uur
De basis van dit recept komt uit ‘The River Café’- Klassiek Italiaans kookboek’ van Rose Gray en Ruth Rogers. Omdat de hoeveelheden nogal groot waren (zoals 1 kilo bloem, 500 gram suiker) heb ik de hoeveelheden en verhoudingen her en der aangepast, om er een bescheiden vlaaivorm van 24 centimeter doorsnede mee te vullen. Hieruit haal je gemakkelijk zes taartpunten. Het deeg van de taart is cakeachtig en tussen twee cakelagen zit een heerlijke roomvulling van onder andere ricotta, vanille en citroen. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 6 personen

voor het deeg:
125 gram kristalsuiker
2 eieren (L) en 1 extra ei om de taart mee te bestrijken
125 g zachte boter
300 gram bloem snufje zout
½ zakje bakpoeder (à 7 gram)
citroenrasp van 1 citroen
2 el pijnboompitten
1 el suiker voor over de taart een beetje poedersuiker
voor de roomvulling:
50 ml melk
citroenrasp en sap van ½ citroen
1 vanillestokje, in de lengte gespleten
75 gram kristalsuiker
1 ei (L)
1 el bloem
125 gram ricotta (½ bakje), losgeklopt met een vork
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.