Tom kha kai
Langer dan 1 uur
Een klassieke Thaise soep, rijk van smaak dankzij het gebruik van verschillende aromatische kruiden. In de perfecte kom tom kha kai zijn de smaken goed gebalanceerd.
Ingrediënten
voor 4 personen

500 g kipfilet, in reepjes gesneden
2 el vissaus 
400 ml kippenbouillon
2 blikken kokosmelk (400 ml per blik)
1 tl gemalen laos
2,5 cm gember, geschild en in zeer dunne plakjes gesneden
2 stengels citroengras (of 2 tl gemalen sereh) gekneusd met de achterkant van een mes en elke stengel in 3 stukken gesneden
hele schil van 1 limoen
sap van ½ limoen
2 tl rietsuiker (of gewone suiker)
1 rode chilipeper, in dunne ringetjes gesneden
1 ½ el zonnebloemolie
250 g kastanjechampignons, in plakjes gesneden
zout
klein bosje koriander, fijngehakt
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.