Soupe à l'oignon
Langer dan 1 uur
Mijn eigen variatie op een heel bekend recept. Het geheim van een goede uiensoep begint met het langzaam koken van de uien. Zo krijgen ze de tijd om te karameliseren en komt hun natuurlijke zoete smaak vrij. Laat de uien daarom op een heel laag pitje drie kwartier rustig sudderen. De Armagnac geeft de soep een volle smaak en de final touch zijn de twee dikke sneetjes stokbrood die bedolven worden onder een laag smeltende, bubbelende kaas. Dit is genieten!
Ingrediënten
voor 2 personen

30 g boter
1 el olijfolie
500g uien, in halve ringen gesneden
klein bosje tijm
½ tl rietsuiker
snufje zout
¾ el bloem
1el Armagnac
1 teen knoflook, geperst
700 ml runderbouillon
vers gemalen peper, naar smaak
stokbrood
1/2 teentje knoflook
30 g Gruyère, vers geraspt
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.