Salade Auvergnate
0-10 minuten
Deze salade is simpel, maar heeft een weelderigheid aan smaak; het zoute van de spekreepjes, de aardse smaak van de blauwe kaas, hier en daar een zoet accent dankzij de frisse peer en de walnoten die de salade een beetje ‘kraak’ geven.

Serveer als lunch of lichte avondmaaltijd. Lekker met een fris, fruitig wit wijntje, bijvoorbeeld de Concha y Toro Frontera Sauvignon Blanc-Semillon.
Ingrediënten
voor 3 personen

125 g spekreepjes
1/2 romaine sla
1/4 ijsbergsla
1/2 kleine rode ui
100g bleu d’Auvergne
1/2 peer,
60 g walnoten
Voor de vinaigrette
4 el extra vergine olijfolie
1 el notenazijn
1/2 tl Dijon mosterd
fleur de sel
versgemalen peper
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.