Rijstgehaktballen in romige tomatensaus
Langer dan 1 uur
Dit eenpansgerecht is een leuke variatie op gehaktballen, met romige tomatensaus en een groentebedje. De aangegeven hoeveelheden zijn niet erg precies, het recept kan best wat variatie verdragen, bijvoorbeeld meer of minder rijst of gehakt, iets meer groente, etc. Verder heeft het weinig garnering nodig, behalve misschien een frisse groene salade erbij.
Ingrediënten
voor 4 personen

Gehaktballen
500 g gemengd (of runder) ongekruid gehakt
300-400 g gekookte rijst (wit of zilvervlies) 
1 ei
1 eetlepel gehakte verse marjolein en bonenkruid
1 theelepel zout
versgemalen peper
1 fijngeknepen teentje knoflook
Groentebedje:
2 grote winterpenen of een bos worteltjes
1 grote ui
2-3 handjes diepvries erwtjes
1 eetlepel olijfolie
Saus:
250 ml gezeegde tomaat
150-200 ml zure room of creme fraiche
200-300 ml water
zout en peper naar smaak
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.