Ricotta cheesecake
Langer dan 2 uur
Deze heerlijke cheesecake maak je zonder oven! Ik heb een springvorm gebuikt met een diameter van 15 cm. Je kunt er ook voor kiezen om de cheesecake in losse bakjes te serveren. Afhankelijk van de grootte van de bakjes, kun je er ongeveer vier van maken.

Je kunt dezelfde hoeveelheden aanhouden, eventueel aangevuld met één of twee extra koekjes voor de bodems plus 5 gram boter per koekje. De cheesecake wordt heel luchtig als je geen gelatine gebruikt. Het is dan wel noodzaak hem zeker 24 uur te laten opstijven in de koelkast. Heb je daar geen tijd voor, gebruik dan gelatine en je cheesecake is na 2 uur al opgestijfd!
Ingrediënten
voor 4 personen

125 gram ricotta
100 gram roomkaas
100 ml slagroom
½ zakje klopfix
citroenrasp van 1 citroen
½ zakje vanillesuiker
50 gram suiker + 2 eetlepels suiker
3 blaadjes gelatine (eventueel)
50 gram volkorenbiscuitjes (5 stuks)
tl kaneel
25 gram zachte boter
80 gram frambozen
Materiaal:
mixer
maatbeker
beslagkom
stevig plastic zakje en een deegroller
springvorm (diameter 15 cm) of losse bakjes
bakpapier
bakje (voor de gelatine)
steelpannetje (voor de gelatine)
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.