Poulet en Crapaudine
Langer dan 2 uur
De bereiding van ‘poulet en crapaudine’ lijkt ingewikkeld, maar is dat niet. Het is alleen een kwestie van de ruggengraat van de kip verwijderen en dan flink op zijn borst drukken zodat hij zo plat mogelijk komt te liggen. Je hebt wel een stevige schaar nodig, anders is het verstandiger om dit klusje aan je poelier over te laten. Door de marinade van kruiden, knoflook en veel citroensap krijgt de kip een warme, diepe smaak en wordt hij heerlijk mals. ‘Poulet en crapaudine’ is heerlijk op de barbecue, vooral in combinatie met gegrilde groene asperges, knapperig brood en een vlezige, volle chardonnay.
Ingrediënten
voor 4 personen

1 scharrelkip
1 citroen, doormidden gesneden
1tl fleur de sel
2 tl roze peperkorrels
klein bosje tijm
klein bosje rozemarijn
3 tenen roze knoflook (ail rose), in dunne plakjes gesneden
een grote, afsluitbare plastic diepvrieszak
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.