Originele Oost-Vlaamse "vlaai"
Langer dan 1 uur
Met "vlaai" bedoelt men in Oost-Vlaanderen iets anders dan in Limburg waar "vlaai" een taart is. Ik heb dit recept van mijn mama die het op haar beurt van haar moeder had overgenomen. Een flinke snede tussen de boterham smaakt verrukkelijk en ook als tussendoortje is zo'n stukje vlaai niet te versmaden.
Pure nostalgie!
Ingrediënten
voor 10 personen

1 liter volle melk
150 g bruine suiker
150 g peperkoek
150 g speculoos
3 eetlepels kandijsiroop
1 mespuntje kaneel
vanillepoeder
nootje boter
Reacties
9 nov 2019
zeer goed geslaagd. Ik deed alles x 2 en maakte 2 kleinere ovenschalen dan op u foto. Het leuke was dat een voorverpakt zakje vanillepuddingpoeder (of vanillebloem) precies voldoende was. En omdat onze gewone suiker op was heb ik moeten aanvullen voor de helft met kokosbloesemsuiker. Smaakt nog beter dan anders.
1 okt 2017
Deze is echt super lekker ,maar ik heb een vraagje kan dit ook met lactose vrije melk gemaakt worden ,bedankt
16 nov 2016
Mijn vlaai blijft slap aan binnenkant ... Wat deed ik mis?
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten