Kruidige tulband met oranjebloesemwater
Langer dan 1 uur
Ik ben echt dol op oranjebloesemwater. Vooral in combinatie met de andere kruiden in deze cake is het heerlijk. In de winter heerlijk verwarmend en in de zomer lekker exotisch.
Het lekkerste is om echte kaneel voor deze tulband te gebruiken. Die herken je aan de lichtbruine kleur en zeer kruidige lucht, een beetje scherp. Familie van kaneel, cassia, wordt vaak als kaneel verkocht. Het is donkerbruin van kleur en zoeter.
Ingrediënten
voor 1 stuks

1 steranijs
3 zwartepeperkorrels
4 kruidnagels
de zaden van 2 groene kardemompeulen
1,5 tl echte kaneel (maar cassia mag ook)
150 g suiker
150 g roomboter, kamertemperatuur
3 eieren
200 g bloem
5 g bakpoeder
mespuntje zout
1 el oranjebloesemwater
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.