Khmeli-Suneli
0-10 minuten
Dit van oorsprong Georgische kruidenmengsel is erg populair in alle vormalige Soviet Unie landen. Het geeft smaak aan kip, lam, rijstgerechten, allerlei soorten bonen, sauzen en soepen. Heel breed te gebruiken dus. Deze versie is enigszins vereenvoudigd, maar is nog heel dicht bij het origineel. Het recept geeft aan de verhoudingen in volume, alle kruiden zijn gedroogd.
Ingrediënten
voor 20 personen

1 deel gemalen korianderzaadjes
1 deel gemalen fenegriek
1 deel peterselie
1 deel pepermunt
1 deel basilicum
1 deel marjolein
1 deel dille
1 deel gemalen selderijzaadjes
1/2 deel gemalen laurierblad
naar smaak gedroogde hete peper 
een beetje gemalen saffraan of 1 deel kurkuma
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.