Gehaktballetjes in tomatensaus met feta
Langer dan 1 uur
Dit hartige gerecht is geinspireerd door de griekse keuken, toch echt grieks is het niet. De balletjes zijn kruidig en vol van smaak, de saus is zoet-zuur en dik, met smeltende brokjes zoute feta, echte comfort food. Serveer ze met rijst en eventueel een groene salade.
Ingrediënten
voor 6 personen

500 g lamsgehakt of rund- of gemengd gehakt
1 ei
2 eetlepels volle yoghurt
1 eetlepel paneermeel of een verkruimeld beschuit
2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 wortel
1 rode paprika
een glas rode wijn
een blik ontvelde tomaten in blokjes
1/2 glas water
1/2 eetlepel suiker
kruiden: 2 fijngemaakte teentjes knoflook, 1 eetlepel gehakte (verse) oregano, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel k
200 g feta
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.