Brabantse worstenbroodjes
Langer dan 1 uur
Goed gevulde, sappige warme broodjes. Lekker met een salade, soep of gewoon zo uit het vuistje. Ze doen het ook goed in een kleinere formaat als een hapje/voorgerecht (dan zal de baktijd aanzienlijk korter worden). Het lekkerst smaken ze warm.
Ingrediënten
voor 8 stuks

Voor het deeg
250g bloem
1/2 theelepel zout
1 theelepel droge gist
1 theelepel suiker
2 eetlepels olie
Voor de vulling
300g gemengd gehakt
1/2 theelepel zout
2 eetlepels gehakte kruiden (peterselie, tijm, bieslook, etc)
2 eetlepels paneermeel
1 ei
1 theelepel scherpe mosterd
1 sjalot
1 teen knoflook
1 eetlepel olie
2-3 eetlepels bloem, om in te wentelen
Om af te maken:
1 ei
30g geraspte gouda of een paar lepels maanzaad
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten