Serveer deze heerlijke aardappelrösti’s (krokante aardappelpannenkoekjes) als lichte avondmaaltijd bij een kop mosterdsoep of als verwen-brunch op de zondagochtend! Geef er in dat geval vers fruit en grapefruitsap bij.
Bereidingswijze
Borstel de aardappels onder de kraan schoon, schil en rasp ze boven een kom. Pers het vocht met de achterkant van een lepel uit de aardappels en doe ze in de kom. Roer de bieslook, dille, ei, bloem en zout en peper erdoor. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak 4 rösti’s van het mengsel in ongeveer 6-7 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken. Beleg de rösti’s met de zalm. Smelt de boter in een andere koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Leg de spiegeleieren op de zalm, breng op smaak, garneer met wat bieslook of dille en serveer. Heerlijk bij een kop mosterdsoep.