Madeleines
Het meest geliefde Franse koekje -- en het lekkerste recept!

Ingrediënten
Voor 24 stuks

175g boter, gesmolten en afgekoeld
245g patentbloem
mespunt zout
4 eieren
200g suiker
2 tl vanille extract
3 el gemalen amandelen
Langer dan 2 uur

Recept

Een madeleine-blik goed met boter invetten en met bloem bestuiven. Klop alle overtollige bloem weg. Zeef de bloem en het zout in een kom. Klop de eieren en suiker dik en romig. Voeg het vanille extract aan de gesmolten boter toe. Voeg de bloem aan het ei-suiker mengsel toe en zachtjes mengen. Doe hetzelfde met de boter en de gemalen amandelen. Vul de vormpjes ¾ vol en zet het blik gedurende 1 uur  in de koelkast. Oven op 190C voorverwarmen. Bak de madeleines 8-12 minuten en op een rek af laten koelen.
toegevoegd door PWestbeek