Havermout-pindakaaskoekjes
De scholen zijn (bijna) weer begonnen! Hier is een ideale snack voor alle schoolgaande kinderen... en hun ouders!

Ingrediënten
Voor 26 stuks

120g patentbloem
120g volkorentarwemeel
120g havermoutvlokken
1 tl bakpoeder
mespunt zout
100g boter
80g pindakaas (met stukjes noot)
150g kristalsuiker
100g lichtbruine basterdsuiker
1 ei
2 tl vanille extract
30-60 minuten

Recept

Oven op 170°C voorverwarmen en een bakplaat met bakpapier bekleden.  

In een grote kom meng je de twee soorten bloem, havermout, bakpoeder en zout.  In een andere kom klop je de boter, pindakaas en suiker romig met behulp van een mixer.

Kluts het eitje met het vanille extract en voeg dit toe aan het boter en suiker mengsel. Nogmaals goed kloppen. Voeg de droge ingrediënten aan de natte toe en meng alles goed met behulp van een houten lepel.

Het deeg is erg droog. Kneed het met je handen goed door terwijl het in de kom zit. Vorm balletjes met behulp van een bolle eetlepel en leg ze op de bakplaat met genoeg tussenruimte (ongeveer 3cm).

Gebruik de tanden van een vork om de koekjes lichtjes aan te drukken.  Doe dit in een # ‘s patroon.  Bak de koekjes 15-18 minuten.  Haal ze uit de oven een laat ze 5 minuten op de bakplaat, op een rek iets afkoelen.

Haal de koekjes van de bakplaat af en laat ze volledig op de rek afkoelen.
toegevoegd door PWestbeek